Mauquoy medailles

Specialist in industriële gravures

Wil je tekst, afbeeldingen of een specifiek ontwerp laten graveren in een door jou gekozen materiaal? Zoek je een partner in industriële gravure? Dan ben je bij Mauquoy aan het juiste adres!

graveren-elektrode-maes-mauquoy.jpg
rvs-freesgraveren-grafeerkop-1600x1066.jpg
lasergraveren.jpg
mauquoy-slijitvastgraveren.jpeg
mauquoy-precies.jpg
metalen-award-laten-graveren.jpg
inox-laten-graveren.jpg
metaalgraveren6.jpeg
metaal-en-staal-laten-graveren.jpg
metaalgraveren3.jpeg

Industriële gravure, wat is het precies?

Industrieel graveren is bij Mauquoy een nauwkeurig proces waarbij een markering permanent aangebracht wordt op allerhande materialen. Denk aan tekst, afbeeldingen of andere ontwerpen op materiaal als metaal, hout, kunststof, glas, steen en keramiek.

Industrieel graveren wordt vaak gebruikt voor de creatie van technische naamplaten, synoptische panelen of naamplaatjes voor machines en technische installaties.

Mauquoy medailles

Graveren biedt tal van mogelijkheden

frontpanelen - elektrische borden - logo's - signalisatie - coderingsplaatjes - panelen - frames - bedrijfsborden - bedrijfspanelen - pictogrammen - noodstopplaatjes - veiligheidsvoorschriften - uithangborden - gevelborden - naamborden en naamplaten - gevelplaten - identificatieplaten - gevelletters - huisnummers - belborden - brievenbussen - inhuldigingsplaten - begrafenisplaatjes - gedenkplaten - aandenkens- leder - motor-chassis

Direct beschikbaar

Voordelen van industrieel graveren

Industrieel graveren is een techniek die verschillende voordelen biedt. Onze klanten uit verschillende sectoren kiezen ervoor omwille van de duurzaamheid, precisie en veelzijdigheid.

mauquoy-slijitvastgraveren.jpeg

Duurzaam

Een industriële gravure of markering gaat jarenlang mee en is bestand tegen slijtage.

mauquoy-precies.jpg

Veelzijdig

Met moderne technieken zoals lasers graveer je makkelijk op moeilijk bereikbare plaatsen of op zeer kleine objecten.

mauquoy-duurzaam.jpeg

Precies

Industriële gravures leveren gedetailleerde en nauwkeurige resultaten op.

Mauquoy medailles

"Na meer dan 145 jaar zijn de technieken die we gebruiken voor industrieel graveren uitgebreider dan ooit. Het biedt nog steeds verschillende voordelen."

nicojansen-mauquoy.jpg

Nico Jansen

Direct beschikbaar

Maatwerk industriële gravure

Heb je een specifiek ontwerp? Wij graveren graag op maat. En dankzij ons uitgebreide machinepark en gedreven team, kunnen wij meteen aan de slag. Zo heb je snel jouw product in huis.

Technieken en materialen voor industriële gravures

Bij Mauquoy houden we van handwerk. Maar voor specifieke opdrachten als industriële gravures is 100% precisiewerk cruciaal.

Daarom schakelen we de hulp in van geavanceerde machines, zoals graveermachines, lasers of chemische etstechnieken. Deze machines verwijderen materiaal van het oppervlak van jouw object, en laten zo een permanente markering achter. Altijd piekfijn afgewerkt.

4 industriële graveertechnieken die we bij Mauquoy gebruiken

rvs-freesgraveren-grafeerkop-1600x1066.jpg

Frezen

Frezen is een verspanende graveertechniek waarbij een freesmachine materiaal in een draaiende beweging wegsnijdt. Deze techniek gebruiken we vooral voor het graveren van hout en kunststof, maar ook metaal, staal en aluminium kan gefreesd worden. Denk hierbij aan huisnummers, onderdelen van machines, enzovoort. Precies wat je zoekt?

lasergraveren.jpg

Lasergraveren

Wil je metaal, keramiek, hout of glas laten graveren? Dan is lasergraveren de juiste keuze. Lasergraveren is een techniek waarbij aan de hand van lasers of lichtstraal een specifieke markering wordt aangebracht op jouw materiaal. Hoe dat er precies uitziet? Bekijk onze naamplaten, machineplaten en synoptische panelen.

mauquoy-chemischetsen.jpg

Chemisch etsen

Chemisch etsen, ook wel chemisch frezen genoemd, is een bewerkingstechniek waarbij een RVS oppervlak met een zuurmiddel wordt behandeld. De chemische reactie zorgt ervoor dat het oppervlak gedeeltelijk oplost en dat jouw signalisatie erin gegraveerd staat. We gebruiken deze techniek voornamelijk voor grotere aantallen, kleine oppervlakken en platen die veel tekst bevatten. Denk aan een reeks tagplaten, kleine naamplaatjes of een plaat met gedetailleerde tekst of tekening.

mauquoy-graveren-of-bedrukken.jpg

Bedrukken

Naast graveren, bedrukken en sublimeren we ook. Voor onderdelen op naamplaten en tagplaten die veel kleur bevatten, is dat vaak een betere optie. We luisteren graag naar jouw verwachtingen en beslissen in samenspraak welke techniek we zullen inzetten om een optimaal resultaat te leveren. We bedrukken altijd full color, in CYK. 

Eindeloze graveermogelijkheden in alle materialen

Graveren in aluminium - Graveren in metaal - Graveren in RVS - Graveren in trespa - Graveren in plexiglas - Graveren in steen - Graveren in ijzer - Graveren in koper - Graveren in messing - Graveren in hout - Graveren in allerlei kunstoffen - Graveren in HPL - Graveren in POM

Vraag vrijblijvend een offerte aan

mauquoy-awards-op-maat.png
hout-graveren-mauquoy.jpg
kristal3.jpg
mauquoy-naambadges-1.jpg
naamplaten.jpg

Wij graveren voor alle sectoren

Onze voornaamste klanten? Die zitten in de machinebouw, scheepsindustrie, en de elektronische sector. Maar we graveerden ook al materiaal voor de voedingsindustrie en transport en medische toepassingen. Zelfs relatiegeschenken graveren we. Bij ons kan alles!

Wij helpen graag!

Nog geen ontwerp voor jouw gravure?

Laten we samen aan tafel zitten. Onze industriële tekenaars maken graag een ontwerp voor jou. We maken beslissingen omtrent typografie, compositie en grafische elementen die van invloed zijn op de kwaliteit van jouw gravure. Vertel ons over jouw ideeën!

Ja, ik wil aan tafel met jullie

mauquoy-opmaatwerken.jpg
Mauquoy medailles

Industrieel graveren door Mauquoy

Wil jij een industriële gravure laten aanbrengen op één van jouw materialen? Of zoek je een totaalpartner voor de industriële gravure van jouw ontwerp? Onze ervaren vakmannen staan al klaar om jou te helpen.

Krijg vrijblijvend je offerte

Standaard- of maatwerk.

Steeds de snelste en beste service!

Standaardwerk of maatwerk, stukwerk of grote series, je kan steeds rekenen op een soepele en snelle behandeling

We beschikken over een ruime stock en een diversiteit aan productiemethodes. Daarnaast leidt een uitgebreid gamma aan materialen en een constante wisselwerking met onze klanten steeds tot een geschikte oplossing.

Ons eigen hoogtechnologisch productieatelier staat ons toe om snel en adequaat in te spelen op jouw vraag. In combinatie met onze knowhow en creativiteit is dat een garantie voor succes!